TIL MINNE OM BURI

TIL MINNE OM BURI
Buri ble hentet fra Sogndalsdalen i slutten av mai, etter å ha gått hjemløs over lengre tid. Eiere ble etterlyst, men ingen meldte seg. Det ble fort klart at godgutten trengte omfattende og god pleie da han var sterkt undervektig. Vi var veldig glade da et trygt og godt fosterhjem meldte seg som kunne gi han den pleie og omsorgen han så inderlig trengte. Fosterhjemmet meldte om en snill og kjærlig gutt som viste stor takknemlighet for endelig å ha blitt tatt inn i varmen.

Til tross for god og kjærlig pleie, så la Buri fremdeles ikke på seg slik han burde. Fosterhjemmet prøvde alt av ulike typer tørr- og våtfôr, men ingenting hjalp. Det ble bestemt at Buri skulle til veterinær for utredning, for å finne ut om det var en bestemt grunn til at han ikke la på seg og virket litt pjusk innimellom. Det viste seg at Buri hadde diabetes, og at denne sykdommen hadde han utviklet over lang tid i sin hjemløshet. Han ble satt på insulin for å stabilisere blodsukkeret, i håp om at dette ville hjelpe han til å gå opp i vekt og dermed også føle seg bedre.
I mellomtiden hadde fosterhjemmet blitt veldig knyttet til godgutten, og det ble klart at Buri måtte bli hos dem, og han hadde derfor fått sitt eget hjem. Vi var veldig glade på Buri sine vegne.

Eierne var fantastisk flinke med å behandle og sette sprøyter, og Buri var snill og lot dem behandle han. Det ble prøvde ulike doser – men uten at det hjalp nevneverdig. Han viste små tegn til forbedring, og det ble derfor bestemt at behandling skulle fortsette i håp om at man kunne finne en dose som ville fungere. Etter noen uker med insulinbehandling ble det klart at behandlingen ikke fungerte, og at den lille kroppen ikke kunne klare mer. I samråd med veterinær, ble eierne enige om at Buri måtte få slippe. ?
Det er trist å tenke på at denne gutten ikke lengre finnes. Sykdommen han fikk er et resultat av et strevsomt liv i hjemløshet; uten nok mat og tilstrekkelig næring. Tilbake står eierne i sorg over tapet av et kjært familiemedlem som de fikk ha hos seg i så alt for kort tid. Minnet om han vil være med dem for alltid. <3

Legg att eit svar