Omplasserte kattar

Dyrevernlaget er avhengig av folk som opner heimen sin for dyr, både permanent og midlertidig. Kattane vi har kan være både unge, vaksne, tamme og skye – felles er at dei gir stor glede i heimen dei kjem til. Her kjem ei oversikt over nokon av kattane vi har omplassert.

Selma og Rasmus var to av fire kattugar og kattemor som vart tatt inn frå Slinde. Dei har no fått seg ein permanent heim på Hafslo

«Etter morgenjakten må eg ha heile dagen på sofaen! Så blir det ein luftetur rundt midtnatt og litt meir kvile før morgenjakten begynner på nytt.
Hilsen Selma»

«Eg er fortsatt veldig sky og redd mennesker, men eg kommer heim om kvelden for å få mat. Så slapper eg av inne og stikker ut igjen på morgenkvisten . Av og til så kommer eg ikkje heim på ei veka, men matmor er altid så glad når eg endelig kommer heim igjen, så det går greit.
Her er vi begge to på vår første musejakt!
Hilsen Rasmus»

 

 

 

 

 

 


Lurvis
vart henta i Jostedalen, etter fosterheim i Lærdal har han no fått ein permanent heim i Øvre Årdal

«Me var så heldige å få oss ein liten pus i oktober 2015. Detta er ein hannkatt ved navn Lurvis. Når han kom til oss, var han kjemperedd.. Han låg heile dagane under sofaen, og tørte ikkje å gå på do.. Tykte me var veldig skumle, og savna nok veldig mamman sin og søskena sine.. Plutselig ein dag begynte lillepus å komma opp i sofaen, og når han da fekk kos, da var det gjort! Møter deg i døra når du kjem heim, kosa i sofaen og senga i mange tima om dagen, hår rundt beina dine heile tid! Det skal og seiast at han er full av energi og rampestrekar, og er forferdelig glad i å møte nye kattevenner! Han synes det er morro å bade i badekaret,og å henge på vaskemoppen når matmor vaskar golvet Lurvis er rett og slett så herlig, har vore veldig heldige med han! Kjempekoslig pus å ha i hus Både han og me gler oss til me eventuelt tek til oss ein liten pusekatt til

Mvh Amanda Pettersen og Lurvis»

 

 

Petra dukka ein dag opp på ein veranda i Lambhaug og vart sendt til Årdal i fosterheim.

«Hei!
Hausten -15 såg me eit fint bilde i Sogn Avis av Petra. Siden me på det tidspunktet var uten katt fall me for Petra. Ho budde då i Årdal, me overtok Petra 26.okt og har fått ein snill og triveleg katt. Så me glade for at me kontakta dyrevernlaget, det var ei vellukka beslutning.
Helsing frå Olaug og Svein Høyheim»

 

 

 

 

 

 

 

Cesar vart tatt inn fra Sogndal etter bekymringsmelding frå ei jente som hadde mata han ei stund, og no har hann fått ein heim.

«Cesar er en liten, god og snill katt. Med en stor og vakker sjel. Han er en stor glede for meg, og til tider bekymring. Men slik er livet. I dag fikk jeg servert en fet mus til frokost. Dette er noe han ikke pleier å gjøre, så jeg prøvde på en pedagogisk måte(det er jo det man skal gjøre i dag) å fortelle han at mus hører utelivet til. Dessuten er det ikke min livrett. Jeg slengte den ut igjen, og etter tre forsøk tror jeg han forsto det.
Ellers elsker han å være ute og virker glad og fornøyd med tingenes tilstand. Så tusen takk for at jeg fikk gleden av å få dele livet mitt med han.
Hilsen Aud»

 

 

 

Helsing frå Mons som lenge gjekk ute i Lærdal.

«Første gong eg møtte Mons var han ein redd liten katt. Det var vanskle å sjå han siden han gøymde seg heile tiden. Ho so me fekk den av sa at han er ikkje så kosete og mjeuer ikkje så mykje, og liker helst å gøyme seg når det kjem folk inn.

Mons har forandra seg heilt etter første gong me møtte han! Han elska å kosa og mjeuingen tar alder slutt, elsker oppmerksomhet. Det var mykje trening me han siden han måtte gå me band ute. Det var ein voksen katt som var redd for å være ute, likte det ikkje når me skulle ut. Men sambuaren min og meg gjekk me han ute kvar dag i 4 veke to gonger før dagen. Og no elsker han å være ute, han har fått to nye venner som bur her i nabolaget og går ikkje i band lenger.

Favoritt plassen til Mons er nok i senga vår i armkroken min og ellers i senga, får han ikkje komme inn så mjeuer han i timesvis heilt til han får komme inn. Så han har blitt andre sjefen i huse etter guten vår Oliver, dei går kjempe fint ilag.

Når Oliver er sjuk liker Mons å passe på at han har det bra. Han ligger alltid på sofaen med Oliver. Me er så glade at me fekk han, for no veit me ikkje kva me skulle ha gjort uten han 🙂 «

 

 

 

Lykkeliten gjekk lenge ute i Årdal. Takka være folk som stilte som fosterheim, fekk Lykkeliten komme inn i varmen. Han har fått ein ny heim i Årdal, der han er ein høgt elska og verdsatt katt.

 

 

 

 

 

 

14232575_1207233132631014_1729982094217287230_n

 

Svala er ein tillitsfull og kjælen hokatt. Kor lenge ho var heimlaus veit vi ikkje, men sidan hausten 2015 var ho observert på Årdalstangen. Ho kom i fosterheim, og det blei bestemt at der får ho være permanent. Som ein kan sjå på bildet, storkosar Svala seg heime i Solvorn!

 

 

 

 

 

Amadeus har flytta til Lærdal, der han nyter livet hos sin nye familie. Han har funne seg godt til rette, og familien vart glad i han frå første stund.Amadeus var ein av kattane i ein potensiell kattekoloni som DIS greip inn i. I april 2017 bestemte familien seg for å adoptere enda ein katt frå kolonien, og Amadeus har no selskap av systra si Violetta!

 

 

 

 

 

 

 

Violetta er en nydelig, korthåret, grå jentepus (født 02.04.16.). Ho var 1 av 10 tatt ut av ein potensiell kattekoloni, og var lenge i fosterheim i Bergen. I april 2017 bestemte familien som har broren Amadeus for og ta til seg Violetta òg, no lever Violetta og Amadeus det gode liv saman i Lærdal.

 

 

 

picmonkey-collage

 

Amadeus gjekk lenge ute på Kaupanger, der det var ei dame som mata han. Takket være delingar på Facebook, har han no forhåpentligvis fått sin for-alltid-heim! Han vert sakte men sikkert tryggare, og har det godt hos sin tålmodige, snille eigar.

Oppdatering: Amadeus måtte dessverre avlivast Mars 2017 grunna sjukdom. Kvil i fred, lille venn!

 

 

colin11

 

Sjarmøren Colin trivst godt i den nye heimen sin i Årdal. Han er rolig og snill, og er ein perfekt familiekatt! Colin var ein av kattane i ein potensiell kattekoloni som DIS greip inn i.

 

 

 

 

 

 

 

Bonnie som var ein av 10 vi henta frå ein kattekoloni, har fått ein ny heim i Øvre Årdal. Ho går no under namnet Soltana, fordi ho er den nye dronninga i huset 🙂

 

 

 

 Ragnhild vart fødd ute, og har no fått sin for-alltid-heim.

 

 

 

 

 

 

Godgutten Nils på 8 år var eigd, men vart tatt hand om av DIS etter klager frå bebuarar i Gaupne om ein bøllete katt som streifa rundt. Nils var oppfatta som «vill», og skulle avlivast av eigar. Eigar vart einig om å overføre eigarskap av Nils til DIS. Nils vart kastrert og chippa, og viste seg å bli ein kjælen kosegris! Etter eit år i fosterheim, nyter Nils no tilværelsen hos sin nye eigar i Balestrand.

 

 

 

 

 

Luna vart funnen aleine på Lunnamyri i Sogndal når ho berre var 8 veker gammal. Tynn og medtatt blei ho tatt inn hos oss, og ho har no funne roen i sin nye heim i Årdal saman med katten Kiwi. Luna er ein forsiktig pus, men har vore bestevenn med Kiwi frå dag èn.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiwi var ein av fleire kattungar som vart tatt hand om i Sogndalsdalen. Etter ei stund i fosterheim, reiste ho til sin permanente heim i Årdal saman med Luna. Kiwi er nysgjerrig og full i fart, men tek seg tid til litt kos innimellom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Åsemor (nå Tuva) – fra Jostedalsprosjektet – har fått sitt eget trygge og gode hjem. Den nye familien er veldig engasjert i dyrevern, og fostermor driver bl.a. organisasjonen Eris Håp (som driver med innsamling av penger/donasjoner til ulike hjelpesentre i Hellas). Åsemor deler hjem med flere hunder og katter; som alle er reddet fra et liv i nød. Åsemors bestevenn er store, flotte Bob. Se hvor godt hun har fått det!

 

 

 

 

 

 

 

Syskena Tirill og Borr som var så heldige å få ein kjærlig og god heim i Lærdal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TIL MINNE OM BURI
Buri ble hentet fra Sogndalsdalen i slutten av mai, etter å ha gått hjemløs over lengre tid. Eiere ble etterlyst, men ingen meldte seg. Det ble fort klart at godgutten trengte omfattende og god pleie da han var sterkt undervektig. Vi var veldig glade da et trygt og godt fosterhjem meldte seg som kunne gi han den pleie og omsorgen han så inderlig trengte. Fosterhjemmet meldte om en snill og kjærlig gutt som viste stor takknemlighet for endelig å ha blitt tatt inn i varmen.

Til tross for god og kjærlig pleie, så la Buri fremdeles ikke på seg slik han burde. Fosterhjemmet prøvde alt av ulike typer tørr- og våtfôr, men ingenting hjalp. Det ble bestemt at Buri skulle til veterinær for utredning, for å finne ut om det var en bestemt grunn til at han ikke la på seg og virket litt pjusk innimellom. Det viste seg at Buri hadde diabetes, og at denne sykdommen hadde han utviklet over lang tid i sin hjemløshet. Han ble satt på insulin for å stabilisere blodsukkeret, i håp om at dette ville hjelpe han til å gå opp i vekt og dermed også føle seg bedre.

I mellomtiden hadde fosterhjemmet blitt veldig knyttet til godgutten, og det ble klart at Buri måtte bli hos dem, og han hadde derfor fått sitt eget hjem. Vi var veldig glade på Buri sine vegne.
Eierne var fantastisk flinke med å behandle og sette sprøyter, og Buri var snill og lot dem behandle han. Det ble prøvde ulike doser – men uten at det hjalp nevneverdig. Han viste små tegn til forbedring, og det ble derfor bestemt at behandling skulle fortsette i håp om at man kunne finne en dose som ville fungere. Etter noen uker med insulinbehandling ble det klart at behandlingen ikke fungerte, og at den lille kroppen ikke kunne klare mer. I samråd med veterinær, ble eierne enige om at Buri måtte få slippe.
Det er trist å tenke på at denne gutten ikke lengre finnes. Sykdommen han fikk er et resultat av et strevsomt liv i hjemløshet; uten nok mat og tilstrekkelig næring. Tilbake står eierne i sorg over tapet av et kjært familiemedlem som de fikk ha hos seg i så alt for kort tid. Minnet om han vil være med dem for alltid. <3

Kola vart fanga inn i forbindelse med prosjektet vårt på Sunde Resirk i Årdal, der mange katter vart fanga inn, steriliserte og satt ut igjen i varmehus med fòringsstasjon. Siden Kola berre var ein kattunge, vart han plassert i fosterheim, og har no fått seg ein permanent heim på Kaupanger.
 Vakre Villemo vart fanga inn i Skjolden vinteren 2017 og var født ute. Villemo er så heldig og har fått permanent heim hos fosterheimen i Solvorn, som har gjort en god jobb med sosialisering.